Overraskende positivt fra Bjarne Håkon Hanssen

Foto: Steve Rhodes, www.flickr.com

Voldstektsmennene bak overgrepene i Oslo den siste tiden er fortsatt på frifot.

Lederen av Justisdepartementets voldtektsutvalget Rita Sletner mener at imamene må komme sterkere på banen. Hun tror med andre ord at potensielle voldtektsmenn i muslimske miljøer går i moskéen hver fredag og at de hører på hva imamen sier. Hvordan vet hun at voldtektsmennene er muslimer? Hittil har vi kun fått vite at de er av afrikansk opprinnelse. For all jeg vet kan de være afrikanske humanetikere.

Heldigvis setter Statsråd Bjarne Håkon Hanssen både Sletner og saken på plass når han reagerer på koblingen mellom religion og voldtekt. Til Aftenposten sier han "Jeg har aldri sett noen appellere til norske biskoper hvis en nordmann voldtar." I denne saken tar han med andre ord avstand fra eksotisering som metode.

Man trenger ikke å være spådame for å vite at Statsråd Karita Bekkemellem vil erklære krig mot søskenbarnekteskap når Camilla Stoltenbergs rapport om inngifte i Norge foreligger. Som kjent er konsekvenser av inngifting i lukkede miljøer også et etnisk norsk problem, især i enkelte kristne sekter. Vil Hanssen da klare å få Bekkemellem til å danne en fellesfront mot problemet sammen med Helsestatsråden Sylvia Brustad slik at vi unngår en klassisk pakistanisering av problemet?